Καταγγελία της ΛΑ.ΣΥ. Κισσάμου για αμμοληψία στη Φαλάσαρνα

πηγή: www.haniotika-nea.gr Ι 21 Φεβρουαρίου, 2023

Για συνεχιζόμενο “έγκλημα” κατά του περιβάλλοντος στη Φαλάσαρνα κάνει λόγο σε πρόσφατη ανακοίνωσή της η Λαϊκή Συσπείρωση Κισσάμου, με αφορμή την παράνομη αμμοληψία που διαπιστώθηκε στην περιοχή κι είχε ως συνέπεια την καταστροφή των αμμοθινών στη Βρωμόλιμνη όπως καταγγέλλει. Σύμφωνα με την ΛΑ.ΣΥ. Κισσάμου, είναι εκκωφαντική η σιωπή των αρμόδιων φορέων, κάτι που πρέπει να αφυπνίσει τον κόσμο ενάντια στην ιδιωτικοποίηση και υπέρ της προστασίας του περιβάλλοντος.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση-καταγγελία της ΛΑ.ΣΥ. Κισσάμου αναφέρει:

«Το έγκλημα στη Φαλάσαρνα συνεχίζεται με διαφορετικό θύτη αλλά με το ίδιο θύμα και τον ίδιο σκοπό. Θύμα το περιβάλλον και σκοπός πάλι το κέρδος.
Μετά από πρόσφατη ανάρτηση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, διαπιστώθηκε παράνομη αμμοληψία που είχε σαν συνέπεια την καταστροφή των αμμοθινών στην περιοχή της Βρωμόλιμνης, νότια της μεγάλης παραλίας της Παχιάς Άμμου, στη Φαλάσαρνα. Η Λαϊκή Συσπείρωση Κισάμου καταδικάζει και καταγγέλλει και αυτό το γεγονός και καλεί κάθε αρμόδιο φορέα να πάρει θέση. Διότι τέτοιες ή παρόμοιες ενέργειες σε βάρος του περιβάλλοντος της περιοχής έχουν γίνει κατ’ επανάληψη με εκκωφαντική σιωπή από τους αρμόδιους φορείς.
Το συνεχιζόμενο έγκλημα με σκοπό το κέρδος, πρέπει να αφυπνίσει τα λαϊκά στρώματα της περιοχής και να αποφασίσουν να πάρουν την υπόθεση της προστασίας του περιβάλλοντος στα χέρια τους.
Μετά από τα δημοσιοποιημένα σχέδια για την ανέγερση του ξενοδοχείου που καταστρέφει το περιβάλλον μέσα σε περιοχή NATURA, έρχεται και αυτό το γεγονός για να συνεχίσει το σχέδιο της ιδιωτικοποίησης, με διάφορους τρόπους, της περιοχής ιδιαίτερου φυσικού κάλλους.
Καλούμε τους μαζικούς φορείς της περιοχής, (Αγροτικούς και Πολιτιστικούς Συλλόγους, Συλλόγους Γονέων κλπ), να πάρουν πρωτοβουλίες για ανάδειξη του συνολικού θέματος της προστασίας του περιβάλλοντος, ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις και καταπατήσεις των περιοχών ιδιαίτερου φυσικού κάλους ( Φαλάσαρνα, Λαφονήσι, Μπάλος)».