Βουλή: Όργιο αυθαιρεσιών στα Φαλάσαρνα

καταγγέλλει ο Κρίτων Αρσένης (βίντεο)

πηγή: neakriti.gr Ι 21/12/2022

Το «μπαλάκι» στο Συμβούλιο της Επικρατείας για το περιβαλλοντικό έγκλημα στα Φαλάσαρνα

Για όργιο αυθαιρεσίας και μεθοδεύσεις που θα επιτρέψουν την ανέγερση τερατώδους τουριστικού καταλύματος στην καρδιά της ζώνης απολύτου προστασίας Natura στα Φαλάσαρνα έκανε λόγο ο Κρίτων Αρσένης, από το βήμα της Βουλής, ζητώντας απαντήσεις από το υπουργείο Περιβάλλοντος καταγγέλλοντας ως περιβαλλοντικό έγκλημα την εξέλιξη της υπόθεσης με τον υφυπουργού Περιβάλλοντος κ . Ταγαρά να απαντά ρίχνοντας το μπαλάκι στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Όπως αναδείχτηκε στην διάρκεια της συζήτησης οι όροι δόμησης άλλαξαν τριπλασιάζοντας το μέγεθος του τουριστικού καταλύματος που μέλει να ανεγερθεί.

Συγκεκριμένα αντί για συντελεστή δόμησης 0,005 που αντιστοιχεί σε εκτός σχεδίου περιοχές προκρίνεται συντελεστής 0,15.

Έτσι αντί για 200 τετραγωνικά ανά 4 στρέμματα μπορούν να κτιστούν 600 τετραγωνικά και όπως φαίνεται αντί για 150 κλίνες η δυναμική της ξενοδοχειακής μονάδας θα φτάσει τις 800.

Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος στην απάντηση αρκέστηκε να αναφερθεί στους φορείς που έχουν εκφράσει αντιρρήσεις για συγκεκριμένε πτυχές της επένδυσης παραπέμποντας και πάλι στο Συμβούλιο της Επικρατείας ως μόνο αρμόδιο να κρίνει και να αποφασίσει.